Endnote
Startside Op Om mig E-learning Mit PH.D.-projekt Links Undervisning Master Forelæsningsnoter Projekter At være på nettet Nethumor Hvorhen lille du ? Fronter Tips Patient-Sites Ph.D.-Gruppen Informatiknyt Præsentationstek.

Startside
Op

På denne side kan der hentes tips til Endnote, der nu er udkommet i version 8, men den kan i øjeblikket ikke hentes på Deakins softwaresite (kræver login), ligesom det er også er version 7 der er på Deakin Learning Toolkit. Dette skyldes at der er registreret problemer mellem Windows XP og Version 8. Indtil disse problemer er løst er det version 7 der er tilgængelig.
 

Når Endnote ikke vil fungere med Word NY Deakins hjælpesider for Endnote NY
Endnote firmaets tips- og hjælpesider NY

Andre Endnote ressourcer NY

Forbindelsesfiler

Opsætning af Endnote til Masterstudiet

   

Korrekt installation af Endnote vil vise sig ved at der kommer en værktøjslinie frem i Word. Denne vejledning er ens for Word97, Word 2000 og Word XP. Værktøjslinien ser således ud.

bulletNår Endnote ikke vil fungere med Word NY

        Der kan være flere grunde til at Endnote's værktøjspanel ikke kan ses i Word. Denne vejledning gælder for EndNote version 9.

1.    At Endnote er installeret, men værktøjslinien ikke er aktiv.

Hvis værktøjslinien ikke vises kan man finde ud af om den er installeret ved at åbne oversigten over værktøjslinier i Word og se om der for neden står Endnote. HVis der gør skal man sætte flueben i feltet foran.

(Klik på billedet for at få det i stor version)

            Luk nu Word. Næste gang du åbner Word vil du se EndNotes værktøjslinie på skærmen. Den kan du trække til hvilken som helst position du foretrækker.

2.    At Koblingen mellem Endnote og Word ikke er etableret.

Har du prøvet løsningen under punkt 1 og du ikke kan se Endnote i værktøjsoversigten mangler der at blive installeret tre filer i Words Startup mappe. De tre filer findes i en undermappe til Endnote programmet, når det er installeret på din computer.
Se i tabellen her for den version du anvender:

EndNote Version Word version Filer
5 97/2000/XP/2003 EndNote5.cwyw.do
EndNote5.cwyw.wll
6 97/2000/XP/2003 EN6CWYW.dot
EN6Cwyw.wll
7 97/2000 EN7cwyw.dot
EN7cwyw.wll
7 XP/2003 EN7cwyw.dot
EN7cwyw.wordxp.wll
8 xp/2003 EN8Cwyw.dot
EN8Cwyw.wll
9 xp, 2003/Vista EN9CWYW.dot
EN9Cwyw.wll
EN9Cwyw.WordXP.wll

På denne hjælpeside fra Endnote kan du læse, hvordan du skal indsætte de tre filer i Words Startup-mappe
http://www.endnote.com/support/faqs/CWYW/faq1.asp#winEN89

Hvis du er til det visuelle er denne hjælpeside fra Kent University god: http://library.kent.ac.uk/library/online/endnote/install.shtml

Du kan også gøre det manuelt:
Åbn stifinder og find Words Startup mappe.
Den ligger o C:\Documents ans Settings/[kontonavn]\Application Data\Microsoft\Word\STARTUP\
Åbn endnu et Stifindervindue og lokaliser EndNotes programmappe.
Den ligger i C:\Programmer\EndNote 9\ . Nu markerer du de tre filer, der er listet i tabellen herover og kopierer dem over i STARTUP-mappen.
Luk herefter de to Stifinder-vinduer og åbn Word - nu vil du se EndNote værktøjsbjælken i Word. Nu kan du arbejde med EndNotes funktioner i Word.

bullet

Endnote firmaets tipssider

Endnote har to typer tipssider: Tips og triks om hvad man kan med Endnote, fx. også at få den til at holde styr på billeder. Den side finder du her: http://www.endnote.com/support/entips.asp

Den anden type er FAQ-siden. FAQ står for Frequently Asked Questions og er en samling af de mest stillede spørgsmål fra brugerne. Det er altid en god ide først at søge svaret på sit problem her, før man kontakter support eller kollegaer. Siden ligger her: http://www.endnote.com/support/faqs/index.asp

bullet

Deakins Endnote hjælpesider

Endnote Tutorial: http://www.deakin.edu.au/library/tutorials/endnote/EndNote6%20tutorial.htm

Deakin e-learningguide i hvordan man søger hensigtsmæssigt på Internetet: http://www.deakin.edu.au/library/findout/research/searchindex.php

Deakin Smartseacher: et selvinstruerende undervisningsprogram med små øvelser i hvordan man søger smart i diverse kilder: http://www.deakin.edu.au/library/tutorials/smartsearcher/ Det kræver dog at du er logget ind før du kan bruge det.

 

bullet

Andre Endnote-ressourcer NY (opdaterede den 11-03-07)

University of Wellington: Sådan bruger du endnote - http://www.vuw.ac.nz/library/instruction/additionalguides/endnote.aspx

Cardiff University har et godt undervisningsprogram med små animerede tegnefilm om hvordan man bruger Endnote: http://www.caerdydd.ac.uk/schoolsanddivisions/divisions/insrv/help/guides/endnote/index.html

Universitet i Oslo har en glimrende hjælpeside på norsk til EndNote9: http://www.ub.uio.no/umn/biol/endnote.html

Opdateret norsk hjemmeside for EndNote: http://www.umb.no/?viewID=10961
 

bullet

Forbindelsesfiler

Forbindelsesfiler bruges når man har lavet en søgning i en database, fx. CINAHL og vil hente alle de valgte referencer over i ens Endnotebibliografi. Forbindelsesfiler er specifikke for den database man ønsker at inportere fra. Filerne finder du i Endnote under Edit > Import Filters > Open Filter Manager. Du kan sortere flerne efter navn og leverandør. Når du klikker på en forbindelsesfil skal du se efter feltet "Download Instructions" nederst i dialogboksen. Der ser du opskriften på, hvordan du skal gemme din søgning i den pågældende database før du kan inportere søgningen til EndNote.

Nu gemmer du søgningen efter anvisningerne i "Download Instructions" og du henter filen ned på egen computer. Denne procedure afhænger af den database du søger i. Nogle databaser lader dig sende filen som en e-mail til din postkonto, andre lader dig downloade filen direkte til dit skrivebord.

Når du har hentet din søgning i databasen ned på din egen computer skal den importeres til Endnote. Det sker med File > Import, i "Import option" vælger du den aktuelle forbindelsesfil. Vælg også Duplicates > Discard Duplicates, så slipper du nemlig for at få dubletter av referencerne ind i din base.EndNote laver hele tiden nye forbindelsesfiler og disse kan hentes på EndNote's hjemmeside

bullet

Opsætning af Endnote til Masterstudiet

Opsætningen for referencer skal være APA 5 format. Dette format kan man vælge direkte i Endnote således:

Åben Endnote. Læg mærte til hvad der står i Style-vælgeren på menulinien. Som standard er den sat til Annotated

Klik på pil ned ved siden af Annotated og vælg "Select Another Style..."

"Choose a Style vinduet kommer frem. Det tager måske lidt tid, da der skal indlæses over 1000 styles.

Klik på APA 5th, så den bliver fremhævet og klik dernæst på "Choose" - knappen.

Nu er opsætningen færdig og menu-linien vil vise følgende:

 

Oprettet den 22-02-2004
Opdateret 11-03-07

Startside ] Op ]

Copyright © 2008 rk
Oprettet den 07.august 2008
Opdateret 07-08-08