Godt værktøj
Startside Op Om mig E-learning Mit PH.D.-projekt Undervisning Master Forelæsningsnoter Projekter At være på nettet Nethumor Hvorhen lille du ? Fronter Tips Patient-Sites Ph.D.-Gruppen Informatiknyt Præsentationstek.

Startside
Op

På denne side vil jeg samle links til programmer der kan gøre ens brug af computeren i den daglige brug lettere. I nogle sammenhænge kaldes det for Akademisk Software, da det typisk er programmer der anvendes i en akademisk kontekst. Det udelukker selvfølgeligt ikke at man kan bruge programmerne i en anden sammenhæng med lige så stor fornøjelse og udbytte.

Kriteriet for valg af programmer til denne side, er at det er nogle jeg selv anvender i min dagligdag som indsamler, bruger og producent af tekst, lyd og billede, eller har kendskab til. 

Alle programmer kan køre på en standard windows pc med Win 2000 eller XP

Hvis du skulle have kendskab til andre programmer der er lige så gode eller bedre hører jeg gerne fra dig. Du kan skrive til mig på kolbaek@mail.tele.dk 

http://www.writeboard.com/ NY Gratis online tekstbehandler der understøtter gruppeprocesser, hvor flere kan arbejde i det samme dokument.

http://www.gliffy.com/ NY  Gratis online værktøj der understøtter grupperprocesser til at lave diagrammer med.

http://thinkature.com/ NY  Gratis online gruppearbejdsværktøj der kan bruges til at udvikle mindmaps med.

http://vyew.com/always-on/collaboration/ NY  Gratis og meget omfattende online whiteboard og konferenceværktøj til gruppearbejde på nettet.

http://www.imaginationcubed.com/LaunchPage NY   Gratis Online whiteboard, hvor flere kan dele ideer samtidig.

http://docs.google.com/ NY   Googles gratis online tekstbehandler og regneark, der kan deles blandt flere brugere der skriver i de samme dokumenter.

http://www.evernote.com/en/products/evernote/ NY  Evernote er et notetagningsværktøj som er særdeles anvendelig såvel på den bærbare som på en stationær computer. Programmet er meget visuelt at gå til og det hjælper med at holde styr på alle ens noter mm. Programmet er i samme kategori som det nye Microsoft Onenote, men det fås i en fri og gratis version.

http://beta.previewseek.com/ NY  Previewseek er en ny intelligent søgemaskine, der via avanceret programmering "forstår" betydningen af det ord der indtastes i søgefeltet.

http://dictionary.reference.com/translate/text.html NY  Elektronisk interaktiv ordbog der kan oversætte begge veje mellem en række sprog. Dansk er dog ikke med.

http://www.textanalysis.info/
NY   Text Analysis Info is a website that provides information on text analysis and especially software for the analysis of human communication content. This is mostly text, but not limited. Quite a few programs can handle audio and/or video data.

http://lboro.ac.uk/research/mmethods/research/software/index.html
NY   Oversigt over tekst/audio/video analysesoftware.

http://www.albany.edu/cpr/gf/resources/survey-tools-online.html NY   Oversigt med links til værktøjer til at oprette og gennemføre online spørgeskemaer

http://www.psy.au.dk/ckm/newsletter/nb27/27-qma.htm
NY   Qualitative Media Analyzer - Dansk program til medieanalyse.

http://www.cdc.gov/hiv/software/answr.htm
NY   Freeware tekstanalyse software.

http://www.nch.com.au/scribe/ NY   Express Scribe er en gratis professional audioplayer, som er designed til at kunne assistere ved transkribering af lydoptagelser. Du styrer start, stop mm. vha Hotkeys på tastaturet, ligesom du skriver teksten direkte ind i et vidue i playeren. - Et Fund

http://freeonlinesurveys.com/ Online værktøj til at oprette og gennemføre online spørgeskemaundersøgelser. Værktøjet kræver registrering, men er gratis at anvende til små undersøgelser

http://www.freecommander.com/index_en.htm 
Et gratis filhåndteringsværktøj med mange funktioner, herunder skiftning af visning, så også billeder kan vises i det ene eller begge vinduer.

http://www.freewindows.dk/fw/modules/mydownloads/singlefile.php?lid=355 EF Commander Gratis filhåndteringsværktøj til at flytte, kopiere og slette filer eller mapper, med Dansk brugerflade. Er bedre end windows egen stifinder.

http://www.transana.org/ Et stykke godt software til transkribering og kodninger af lyd og video data. Et værktøj til støtte for kvalitativ analyse i familie med NVivo m.fl.

http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page freeware Mindmap program - fungerer under java. Er glimrende til at lave, selv omfattende mindmaps. Hvis ikke man har brug for de store MM-programmer, så er dette et godt og gratis alternativ.

http://www.askpeople.dk/ Online service til at skabe webbaserede spørgeskemaer med. Op til 10 spørgeskemaer er gratis.

http://www.copernic.com/en/products/desktop-search/ Copernicus, der laver gode programmer til styring af søgninger på nettet på flere søgemaskiner samtidig har lavet dette lille gratis program der afsøger ens egen computer for information, på samme måde som hvis det var på nettet.

http://www.google.com/downloads/ Google har lavet en lignende service, hvor man anvender Googles egen brugerflade til at søge på egen computer. Fungerer rigtig godt.

http://vivisimo.com/toolbar/toolbar-download.html En interessant toolbar til IE, der kan organisere søgninger, foruden den har en indbygget pop up stopper.

http://kortlink.dk/ En gratis service der forkorter lange links over flere linier til et kort link, der indeholder informationen fra det lange link, så dem der klikker på det vil åbne siden med det lange link.

http://toolbar.google.com  Her er to gode gratis tillægsprogrammer fra Google. Toolbar-programmet  fungerer kun sammen med Internet Explorer, og giver mulighed for at lave søgninger direkte fra browseren uden at skulle forbi Googles websted først, foruden at den har indbygget Popup-blokker, hvis man downloader den engelske version. Popup Blokker er ikke indbygget i den danske udgave endnu.

http://toolbar.google.com/deskbar/ Det andet program er en Google Deskbar, der giver mulighed for at søge direkte på nettet fra skrivebordet uden at skulle skifte til Internet Explorer fra det program man aktuelt arbejder i.

http://www.nordicos.org/?lang=da Nordicos.org er en ny portal fra Nordisk Ministerråd med overblik over open source-software, samt informationer om hvordan man finder og bruger open source-produkter. Gode råd til både hjemmebrugere og virksomheder. Open source software er gratis for brugeren at hente og anvende og det er fuldt på højde med købeprogrammer.

http://www.compendiuminstitute.org/Default.htm Compendium has three key elements: a shared visual space where ideas can be generated and analyzed, a methodology that allows the exploration of different points of view, and a set of tools for quickly and easily sharing data both within and beyond the boundaries of the group. The process enables people to negotiate collective understanding "on the fly," capture the discussions, and share representations of their knowledge digitally across communities of practice -- an approach crucial in keeping collaborative efforts on track and on time. Compendium er gratis.

http://www.cogitum.com/co-tracker-text/index.shtml Et freeware program der kan klippe tekster ud af hjemmesider og gemme dem i en søgbar database med oplysninger om siden hvorfra de er sakset, samt hvornår de er taget. Man kan også tilføje egne noter. - Virker kun sammen med Internet Explorer.

http://www.gadwin.com/printscreen/ Et freeware program til at gemme skærmprint som billedfiler. Kan gemme i flere formater.

http://turbonote.com Et freeware program der kan lave Post-it lignende noter på skærmen i forskellige farver og sende dem via e-mail. Hvis man kopierer links ind i en note vil den være aktiv. Fås også en en købeudgave der har bedre backup, restore- og sorteringsfunktioner.

http://www.biblioscape.com/biblioexpress.htm Et freeware program til referencestyring i stil med Reference Manager og Endnotes. Er ikke så omfattende men rækker til sygeplejerskestudiet. Fås også i en købeudgave.

http://www.copernic.com/en/products/agent/basic.html Et freeware søgeprogram til internetsøgninger. Man kan gemme, kategorisere og dokumentere sine søgninger. Fås også i en mere acanceret betalingsversion.

http://www.mozilla.org/ En Freeware browser på højde med Internet Explorer. Har den fordel at den ikke er så sårbar overfor de virustyper der spreder sig via Outlook Express adressebog. Her en meget god filterfunktion mod spammail. Indeholder også en god nyhedsgruppelæser.

http://audacity.sourceforge.net/ Et freeware lydoptager, redigerings og konverteringsprogram der er let at anvende. God til bearbejdning af interviewlydfiler.

http://www.wincmd.dk/ Et shareware program der til fulde erstatter Windows indbyggede stifinder.

http://da.openoffice.org/index.html En freeware kontorsuite med tekstbehandling, regneark, præsentationsprogram, vektor-tegneprogram og HTML-generator. Er på dansk og er i stand til at læse, bearbejde og gemme i Microsoft Office formater.

http://www.irfanview.com/ Et freeware fotoarkiv med en række redigeringsfunktioner.

http://www.musicmatch.com/ Et freeware musikstyrings, brænder og afspilningsprogram, der kan alt hvad der er relevant i forbindelse med at indspille, styre og afspille, samt brænde sin musiksamling til og fra computeren.

http://www.terriadev.com/urlbase/ Et freeware program til at styre og kategorisere sin linkssamling. Fås også i en udvidet betalingsversion. Kan importere allerede gemte links fra Netscape og Internet Explorer, så man kun behøver at have en fælleslinksamling hvis man anvender flere browsere.

http://www.allnetic.com/ Et freeware program der kan registrere hvor meget tid man bruger på forskellige opgaver og projekter. kan sættes til dansk brugerflade.

http://www.kaaredyret.dk/ En hjemmeside med evalueringer og downloadlinks til akademisk software.

http://www.homepages.dsu.edu/weinsted/expanders/expander_form.htm  Idea Expander er en gratis online ide-generator, der laver dine nedskrevne ideer om til en struktureret disposition. 

http://www.literarymachine.com Er et freeware dynamisk idestyringsværktøj, der kan bruges til at organisere, genskabe og rekombinere information på måder der er med til at generere nye ideer.

http://cmap.coginst.uwf.edu/index.html Freeware værktøj til at skabe begrebshierrakier med.

http://jgraph.sourceforge.net/index.html Freeware program der kan skabe grafisk overblik over sammenhænge i data.

http://www.roboform.com/dk/index.html  AI RoboForm er en kodeords manager og et-kliks web formular udfylder. 
Den klarer dine log in for dig og sikkerhedskopierer dine passwords. RoboForm er GRATIS til personlig brug, men hvis du har brug for at gemme mere end 30 passwords skal du købe programmet. Fungerer Windows med Internet Explorer, AOL(8), MSN(8), Netscape 7 og Mozilla. Programmet har dansk brugerflade.

http://www.surveymonkey.com Surveymonkey er et online værktøj til at oprette, udsende, indsamle og bearbejde spørgeskemaundersøgelser. Servicen er på abonnementsbasis, så man skal lade sig registrere. Der er to typer, et professionelt og et Basic. Basic-abonnement er gratis, men er begrænset til max 10 spørgsmål og 100 svar pr. undersøgelse. Det professionelle abonnement koster 19,95$ om måneden og omfatter op til 1000 svar/måned og ingen begrænsninger til antal spørgeskemaer. Læs mere på deres site. 

Oprettet 09-06-03
Opdateret 20-11-06

 

Startside ] Op ]

Copyright © 2008 rk
Oprettet den 07.august 2008
Opdateret 07-08-08