Links
Startside Om mig E-learning Mit PH.D.-projekt Links Undervisning Master Forelæsningsnoter Projekter At være på nettet Nethumor Hvorhen lille du ? Fronter Tips Patient-Sites Ph.D.-Gruppen Informatiknyt Præsentationstek.

Startside
Personlige Linksider
PDA-links
Konferencer
Godt værktøj
Informatiklinks
Få læst teksten op
Ledelse og Netværkslinks
netbivirkninger

Nedenfor er en liste med almene links til steder på nettet som jeg finder interessante eller nyttige. Linkene her er ikke specielt fagrelateret. Hvis du vil besøge mine fagrelaterede linksider ligger de under de forskellige hovedoverskrifter.

Jeg kunne dog godt tænke mig at lave en link samling over undervisere ved sygeplejeskoler, som har sin egen hjemmeside der benyttes i vedkommendes undervisning. Denne side er nu blevet en realitet. Siden "Personlige sider" er nu oprettet. Foreløbig er der dog kun en underviser foruden mig selv, som har en offentlig tilgængelig hjemmeside, der også anvendes til støtte for vedkommendes undervisning.  

Så kære læser: Hvis du er underviser ved en amtslig sygeplejeskole, en CVU-baseret sygeplejeskole, Danmarks Sygeplejerskehøjskole eller Institut for sygeplejevidenskab eller du er forsker i sygepleje og har din egen hjemmeside som du helt eller delvist anvender i undervisningen eller til publicering og du synes en sådan linksamling er en god ide bedes du sende din site adresse til mig.

NY Dette betyder at der er kommet nye links til siden sidste opdatering.

bullet

http://www.innovationlab.dk/sw5639.asp NY  Innovation Lab er et internationalt knudepunkt for teknologiske trends og muligheder med ny og kommende teknologi. Gennem et internationalt netværk har Innovation Lab overblik over fremtidens teknologi og dens anvendelser. Medlemmer af Innovation Lab får indsigt i de muligheder, ny teknologi bringer med sig, og ideer til selv at udnytte potentialerne. Gennem en række medier og aktiviteter gør Lab Agents med vidt forskellige baggrunde fremtidsperspektiverne håndgribelige og forståelige, så teknologien kommer til at give mening for vi mennesker.
 

bullet

http://preview.healthineurope.tv/ Health in Europe is a coproduction and exchange project of the European Broadcasting Union (EBU), with the support of the Health and Consumer’s Protection DG of the European Commission.
 

bullet

http://www.ehealthnurses.org.uk/index.html Hjemmeside for sygeplejesker i UK, beskæftiget med IT. De beskriver deres formål således: To facilitate professional development through the exploration of e-health and it's impact on patient care within a new collaborative environment

 
bullet

http://www.librarysupportstaff.com/freetools.html  Et site med mange gratis værktøjer til informationsstyring.
 

bullet

http://www.freebyte.com/office/#pdf Gratis værktøjer til produktion og håndtering af pdf-filer

 
bullet

http://www.nap.edu/books/030908640X/html/ Gratis e-bog om IT's betydning for forskning og formidling af denne.
 

bullet

http://www.it-borger.dk Borgernes it-portal, der giver et samlet overblik over rettigheder i forbindelse med alle aspekter af informationsteknologien - fra adgang til Internet over forbrugerrettigheder til ytringsfrihed - kombineret med praktiske råd om, hvordan man kan bruge rettighederne i praksis. Portalen tager udgangspunkt i almindelige menneskers behov. Eksempelvis tilbyder portalen information om adgang til telefon og Internet, digital kopiering, e-handel, informationssøgning på nettet og sikkerhed, herunder spam og digital signatur. Fokus er på den private brug af teknologierne, selv om arbejdspladsen også har sin egen sektion, hvor man blandt andet kan få at vide, om arbejdsgiveren må læse ens e-mail, og hvordan en hjemmearbejdsplads bør indrettes. Borgernes it-portal tilbyder desuden basale gratis it-kurser om, hvordan man bruger Internet og tekstbehandling, laver websider ved hjælp af html mm. Portalen indeholder desuden en dansk it-ordbog, der forklarer de mest almindelige begreber.

 
bullet

Microsoft Net - Her kan du bla. få dig en e-mailadresse
 

bullet

Yahoo -  Portal til Internet, hvor du også kan få en gratis e-mail, fotoalbum, kalender, hjemmeside mm.
 

bullet

Yahoo-grupper - Opret din egen gruppe med dem du deler interesser med via nettet.
 

bullet

Refdesk - Her er en større engelsksproget håndbogssamling.
 

bullet

http://www.clinicaltrials.gov - En stor hjemmeside om medicinsk forsøg 
 

bullet

Edumed Newsletter - et et elektronisk nyhedsbrev om medicinsk relateret undervisning på nettet. Det er en yahoo gruppe som man skal melde sig til, men det er gratis og meget anbefalelsesværdigt hvis man gerne vil følge med i It støttet undervisning inden for de medicinske professioner. 
 

bullet

http://www.australienshistorie.dk/ - et godt websted for de som påtænker at blive udvekslingsstudent i Australien. 

 
bullet

http://www.lexicom.dk/ - Nyt gratis dansk opslagsværk på nettet, hvor brugerne selv skal levere indholdet, da alle kan oprette nye ordforklaringer eller knytte artikler og billeder til eksisterende ord. Ud over ordforklaringer findes også links til ressourcer på nettet, interne links til andre ord og relevant billedmateriale eller pdf-filer. Alle indlæg kontrolleres af en onlineredaktion inden offentliggørelse. 

 

bullet

http://netordbog.asb.dk/NetDOB.html - Den danske netordbog, som er mere omfattende end retskrivningsordbogen på nettet.  

 

bullet

http://www.teoma.com/ - Ny søgemaskine der tager kampen op med Google, men som -ifølge hjemmesiden selv - er god til at finde det "dybe" net. 

 
bullet

http://www.medmatrix.org/  The Medical Matrix er en avanceret søgemaskine der indeholder selekterede hjemmesider og dokumenter, der er udvalgt af medicinske fagfolk. Basen indeholder mere end 6000 medicinske websites, bestående af mere end 1.5 million linkede dokumenter. Disse er alle søgbare via frie søgetermer. Basen kræver abbonement fra 1. maj 2002. Et års adgang koster 71 $ for en bruger. 

 
bullet

http://www.db.dk/as/kvalikurs.htm  Siden sigter mod at beskrive og give adgang til et udvalg af værktøjer, som kvalitetsvurderer Internet ressourcer, foruden at den også henviser til dokumenter om evaluering af web-sider og søgemaskiner. Selv om målgruppen angives at være kursister og studerende ved Danmarks Biblioteksskole er den også meget anvendelig for alle andre som har interesse i at få indblik i kvalitetsvurdering af ressourcer på nettet. 

bullet

http://www.db.dk/bib/tutorials/Internet/default.htm Dette er endnu en side fra Danmarks Bibliotekshøjskole der giver en introduktion til Internettet og beskriver et udvalg af dets grundfunktioner og søgeværktøjer. 

bullet

http://www.fng.dk Folkebibliotekernes netguide. Som de selv skriver i deres reklamer "...guiden til de bedste steder på nettet" De udgiver et elektronisk nyhedsbrev, som udsendes hver fredag med de nye links portalen er forøget med. 

 
bullet

http://www.alexandra.dk  Alexandra Instituttet er et visionært samarbejde på IT-området, hvor uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og private virksomheder har dannet et aktieselskab, hvis formål det er at styrke it-forskning, udvikling, vidensdeling og uddannelse. Instituttet har til formål at bygge bro mellem it-forskning og erhvervsliv. Flere projekter er af interesse for sygeplejersker.

 

bullet

http://www.scirus.com/ En metasøgemaskine der specifikt leder efter videnskabelig information. Maskinen dækker over mere end 100 millioner widenskabsrelaterede kilder, så som universitetssites, forfatter- og virksomhedshjemmesider, foruden databaser (så som ScienceDirect, MEDLINE mm. 
Det påstås at Scirus finder flere peer-reviewed artikler end nogen anden søgemaskine.

bullet

http://www.amedeo.com/  Amedeo er en medicinsk netbaseret informationsservice, der skaffer relevante litteraturopdateringer, gratis via email. Tjenesten kræver registrering.  Når man er registreret vælger man emneområde og tidsskrifter, hvorefter man vil modtage ugentligt nyt, med abstracts fra de tidsskrifter man er interesseret i.

 
bullet

http://www.deff.dk Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek. Her har du adgang til en række af forskningsbibliotekernes søge- og informationstjenester. Siden er inddelt i kategorier for faglige links, kataloger, portaler og forskningsdatabaser. Meget omfattende tjeneste som enhver bør kende til.

 

 

Opdateret 07-11-06 .

 

Startside ] Personlige Linksider ] PDA-links ] Konferencer ] Godt værktøj ] Informatiklinks ] Få læst teksten op ] Ledelse og Netværkslinks ] netbivirkninger ]

Copyright © 2008 rk
Oprettet den 07.august 2008
Opdateret 07-08-08