PDA-links
Startside Op Om mig E-learning Mit PH.D.-projekt Undervisning Master Forelæsningsnoter Projekter At være på nettet Nethumor Hvorhen lille du ? Fronter Tips Patient-Sites Ph.D.-Gruppen Informatiknyt Præsentationstek.

Startside
Op

Der er ingen tvivl om at den nære fremtid vil blive wearable, først med de små Personal Digital Assistents (PDA) og senere med teknik der er indbygget i vores omgivelser. Jeg vil her hovedsagelig koncentrere mig om det medicinske og det undervisningsmæssige felt. Mange af programmerne er enten Freeware og må bruges frit eller Shareware, hvor der efter en evalueringsperiode bør betales et nærmere angivet beløb for den fortsatte brugsret. Fokus fra nu af vil være på Pocket Pc'en med MS Windows som styresystem.

Pocket PC (PDA) NY
Palm (opdateres ikke længere)
 

 

 

Pocket PC(PDA)

 

bullet

http://www.roelsgaard.dk/medicinlinks/pda.asp NY En linksamling til programmer for håndholdte computere.
 

bullet

http://www.studmed.dk/viewforum.php?f=1082 NY Et forum for læger og medicinstud. om PDA'er med styresystemet PocketPC. Der er mange gode tips at hente her.
 

bullet

http://www.unboundmedicine.com/store/ Dette er et forlag med programmer til pda for læger og sygeplejersker. Alle programmerne fåes i prøveversioner, men man skal købe licens for at få adgang til hele programmet.  Blandt kan man prøve Nursing Central: Nursing Central is the complete mobile solution for nursing. Look up detailed information written by and for nurses on diseases, tests, and procedures. Consult the comprehensive database of 4,600 drugs or refer to more than 56,000 dictionary terms whenever you have a question. Search Medline or keep up with your favorite nursing journals by having tables of contents delivered directly to your handheld

 

 

Palm

På denne del af siden har jeg bevaret de gamle links til den lille håndholdte Palm-computer, men informationerne vil ikke blive opdateret, da Palm ikke længere er den foretrukne pda i den danske sundhedssektor.

Der er nu udkommet en bog om Palm anvendelse på dansk. Den hedder "Palm" og er skrevet af Britt Malka. Den er udkommet på IDG's forlag. Bogen har en hjemmeside med links, tips og trix til mange former for palm-anvendelse. http://www.malka.it/idg/palm

 

 

 

Medicinske links

bullet

http://software.palm.com/ -Har pt. 654 applikationer indenfor næsten alle medicinske områder. 
 

bullet

http://www.palmpilotware.com/medical.html - Viser skærmbilleder fra deres programmer, så man kan danne sig et indtryk af funktion og indhold. 
 

bullet

http://www.freewarepalm.com/medical/medical.shtml - Stor Palm-site. Har ca. 180 programmer at vælge imellem. 
 

bullet

http://palm.stanford.edu/quicksoftware.html - Stanford Universitets hjemmeside for medicinske palm-programmer. - Der er gode beskrivelser af programmerne. 
 

bullet

http://medicine.wustl.edu/~wumpi/ -Washington University Medical Palm Initiative's hjemmeside om palmprogrammer og hvordan de kan bruges. - siden er ikke så omfattende endnu, da den er under opbygning. 
 

bullet

http://palmtops.about.com/cs/medicalpalm/ - En nyhedstjeneste der anmelder nye medicinske palm-programmer. 
 

bullet

http://www.medicalmnemonics.com/ - denne skal fremhæves særskilt, da dette program må være et must for enhver sygeplejestuderende der ejer en Palm. Sitet rummer tusindvis af mnemotekniske tips til at huske næsten alle former for medicinske informationer. Kan være meget anvendelig selv om siden er på engelsk. Der er dog ingen problemer i at tilføje og organisere egne huske-tips på dansk i programmet. Det er også muligt at downloade en pdf-version til ens computer til udskrift. 

 

Undervisningsmæssige links

bullet

http://web.simmons.edu/~fox/PDA.html - PDA’er på universiteter og forskningsbiblioteker er en omfattende ressourceguide om, hvordan man kan bruge PDA’er (Personal Digital Assistants), dvs. Palm Pilots og andre små håndholdte computere, i forsknings- og bibliotekssammenhæng. 
Der er links til præsentationer om emnet, dels til konkrete projekter på en lang række amerikanske universiteter og universitetsbiblioteker samt andre relevante websites. Mange af beskrivelserne ligger inden for medicin og sundhedsvidenskab. 
 

bullet

http://mobile.yahoo.com/wireless/downloads Yahoo har en hel del links til allehånde PDA-programmer på deres portal 

 

Andet

bullet

http://www.pcworld.dk/default.asp?Mode=2&ArticleID=4396  NY link til beskrivelser af de 10 bedste gratis programmer til Palm i følge PC World online. I artiklen giver de deres bud på ti af de bedste. Her er mulighed for at kigge på websider uden internet, læse dokumenter, skrive e-mails, spille MIDI-filer, faxe, pille ved filerne, synkronisere web-kalendere, skabe databaser, gemme PIN-koden på forsvarlig vis, og mere til.
 

bullet

http://www.writingonyourpalm.net/ NY  Masser af værktøjer til palm, samt mange links til andre palm-ressourcer.
 

bullet

http://www.palmgear.com/ NY  Index over palmprogrammer, både freeware, shareware og kommercielle.

Opdateret 15-01-08 .

 

Startside ] Op ]

Copyright © 2008 rk
Oprettet den 07.august 2008
Opdateret 07-08-08