Værktøjer
Startside Op Om mig Mit PH.D.-projekt Links Undervisning Master Forelæsningsnoter Projekter At være på nettet Nethumor Hvorhen lille du ? Fronter Tips Patient-Sites Ph.D.-Gruppen Informatiknyt Præsentationstek.

Startside
Op

På denne side er der links til værktøjssider på nettet man som underviser kan bruge eller lade sig inspirere af når man vil udvikle e-learning på nettet.

 

Læringsobjektsamlinger e-læringssystemer E-læringsværktøjer NY

 

 

Læringsobjektsamlinger og andet om læringsobjekter

 
bullet

www.southalabama.edu/coe/idbook/ Glimrende hjemmeside om, hvordan man opbygger e-læring ved hjælp af Instructional Design principper. Hjemmesiden er lavet af South Alabama University og er i sig selv en e-lærebog i ID. kræver Authorware webplayer for at køre. Den installeres via deres hjemmeside.

 
bullet

http://mmb.ls.no/eway/ Multimediebasen er et norsk nationalt site for brug af multimedier i læringsarbeide. Indholdet er er gratis, kvalitetssikret og ophavsretsklareret og kan bruges ikke-kommercielt af elever og lærere i folkeskolen og gymnasiet samt af studerende i læreruddannelsen. Drives af Læringssentret under det Norske Utdanningsdirektoratet

 
bullet

http://www.merlot.org/Home.po Fri og åben ressourcesamling designet for undervisere og studerende ved højere uddannelser. Sitet har mange bidragsydere men er oprettet på initiativ af California State University

 
bullet

http://www.careo.org/ Søgbar, Web-baseret samling af multi disciplinære undervisningsmaterialer til brug for undervisere. Sitet vedligeholdes af canadiske universiteter og organisationer.

 
bullet

http://ilearn.senecac.on.ca/lop/ En hjemmeside om og med lærinsobjekter produceret af 4 canadier som et led i deres masterstudie i Læring.

 
bullet

http://cloe.on.ca/ Et læringsobjektlager produceret af universiter i Canada.

 
bullet

http://elearning.utsa.edu/guides/LO-repositories.htm  Dette er en samling af sites og organisationer der har skabt læringsobjekter og som har deres egne repositories eller som har udarbejdet guidelines, skabeloner eller modeller for objekter.

 
bullet

http://www.reusability.org/read/ Sådan anvendes læringsobjekter - online vejledning.

 
bullet

http://www.learnativity.com/standresources.html Ressourseside om læringsobjekter - mange artikler.

 
bullet

http://www.learning-objects.net/ Materialeside om læringsobjekter, herunder søge faciliteter til andre sider om emnet.

 
bullet

http://www.edutools.info/course/links/detail.jsp?cat=3 oversigt over lærings objekt biblioteker

 
bullet

http://www.uwm.edu/Dept/CIE/AOP/LO_collections.html oversigt over læringsobjekt sites
 

bullet

http://rumlo.eksperimentrum.dk/ Dansk hjemmeside om læringsobjekter og arbejdet med at udvikle dem i Danmark. Download og Læs Rumlo-rapporten, så ved du mere om hvad det er det hele handler om.

 

 

E-læringssystemer

 
bullet

http://www.microsoft.com/uk/education/schools/learning/ Nu er Microsoft også kommet på banen med sin version af at e-læringssystem, Learning Gateway. Systemet er først nu ved at blive gjort kart til udsendelse i Norge og Danmark. I Danmark er det Novo Nordisk IT www.nnit.dk der står for udruldningen.
 

bullet

http://education.yahoo.com/  Dette er yahoo's gruppesamarbejdsværktøj på nettet som er rettet specielt mod undervisningsverdenen. Er kun på engelsk. Det er en tilrettet udgave af Yahoo's generelle  gruppetjeneste som også kan anvendes til e-læringsaktiviteter og findes på dansk. Tjenesten er gratis og indeholder en række funktioner, så e-mailbaseret meddelelsesservice, kalender, filområde til lagring og download, bogmærkefunktion til fælles link adgang, meddelelsesarkiv, Afstemningsfunktion, Adressekartotek, Billedområde mm. 

 

bullet

http://webct.com/ Dette er en af de førende verdensomspændende leverandører af "course management systemer" indenfor videregående uddannelser. WebCT programmerne integrerer omfattende og fleksible pædagogiske værktøjer med den eksisterende campus infrastruktur. Der arbejdes med sikre "virtuelle klasseværelses" miljøer der kan spredes over flere afdelinger som supplement til eller erstatning for traditionel klasseundervisning. Der er en del sygeplejemateriale på sitet, bla. projektet Interdisciplinary Health Professions: Case Discussions via WebCT Learning Hub. (kræver log in. Det er gratis) 

 

bullet

På undervisningsministeriets hjemmeside ligger en oversigt med fordele og ulemper ved fire (fem) systemer til netlæring. De fire systemer er FirstClass Collaborative Classroom (Canada), ClassFronter (Norge), Basic Support for Collaborative Workgroups (Tyskland) og Blackboard (USA). Man skriver at systemerne er udvalgt på baggrund af dels deres udbredelse, dels deres potentiale som base for undervisning. Desuden er WebCT blevet vurderet, men da systemets funktionalitet i vid udstrækning er identisk med Blackboards, har man valgt ikke at medtage det i vurderingen.

 

Der findes også danske e-gruppe tjenester som er gratis at bruge og de står ikke tilbage for de udenlandske i funktioner. Jeg har kendskab til to systemer:

 
bullet

www.groupcare.dk - dansk gruppesystem der foruden at have de nødvendige faciliteter til gruppearbejde også har medlemskartotek og betalingsstyring via sikker linie, så man kan styre deltagerbetaling, hvis man har behov for det. Ligeledes kan det integreres i ens eksisterende hjemmeside. Der er 20 MB plads til billeder, dokumenter mm.

 
bullet

www.igroups.dk - dansk gruppesystem som er meget let at anvende. Også dette system har de relevante funktioner, men dertil også fotoalbum og chat.

 

 

E-læringsværktøjer
 
bullet

http://db.podhead.dk/pod/podwebpack.section_message?P_MESSAGE=10013 NY Lær at bruge Podcasts. God generel hjemmeside om at anvende podcasts. Siden indeholder også henvisninger til sites der podcaster.
 

bullet

http://www.e-learningcentre.co.uk/eclipse/Resources/usingppt.htm Using PowerPoint.
 

bullet

http://www1.umn.edu/ohr/teachlearn/tutorials/powerpoint/ Active Learning using PowerPoint.
 

bullet

http://www.communicateusingtechnology.com/articles/ten_secrets_for_using_powerpoint.htm Om at anvende PowerPoint som læringsmedie
 

bullet

http://www.thinkoutsidetheslide.com/articles.htm En liste over artikler om brug af PowerPoint i en pædagogisk praksis.
 

bullet

http://www.thinkoutsidetheslide.com/powerpointlinks.htm Linksamling til PowerPoint ressourcer

 
bullet

http://www.edu-soft.org/index.shtml  - stor hjemmeside med programmer der kan bruges i e-læringssammenhænge. - nogle gratis men mest shareware.
 

bullet

http://web.uvic.ca/hrd/hotpot/ The Hot Potatoes suite includes six applications, enabling you to create interactive multiple-choice, short-answer, jumbled-sentence, crossword, matching/ordering and gap-fill exercises for the World Wide Web.

 
bullet

http://www.xanga.com/ Xanga is a community of online diaries and journals. You can easily start your own free journal, share thoughts with your friends and meet new friends, too!

 
bullet

http://www.bloki.com/ Bloki is a Web site on which you can create Web pages, publish a blog, and host online discussions, right in your browser, with no additional software required. Think of it as a word processor for the Web. All of the pages on bloki.com, including this one, were built with Bloki.

 
bullet

http://www.groupboard.com/  Groupboard is a set of multi-user java applets including whiteboard, chat, message board and games which you can place on your web page by simply copying a few lines of html code. You can also run Groupboard on your own web server. It can be used for distance learning, training, or simply for fun!

 
bullet

www.reload.ac.uk  RELOAD er en samling værktøjer til at skave e-læringsmiljøer med. Det indeholder bla. et Learning Object Management System der ligner Web-CT. Det er IMS og SCORM verificeret. Et meget brugbart værktøj er prorammet RELOAD, som er en gratis Content Editor Packager, som er en editor til at skabe læringsobjekter med, der er også en SCORM-afspiller og et komplet virtuelt læringsmiljø samt en Learning design editor. Alt er gratis og kører under Open Source Licenser.

bullet

http://www.tasi.ac.uk/ TASI står for Tecnical Advisory Service for Images og er en hjemmeside der guider såvel nybegynderen som den øvede igennem brugen af digitale billeder i præsentationer og på hjemmesider. Der er mange tips, triks og e-læringsforløb på sitet.

Opdateret 30-04-07.

 

Startside ] Op ]

Copyright © 2008 rk
Oprettet den 07.august 2008
Opdateret 07-08-08